PROJECT
header
Arnhemhal Papendal
Arnhem, Nederland
Foto's: Sjoerd van der Hucht 
 
Passend binnen het Masterplan voor Papendal is een sportgebouw specifiek ontworpen als trainingcentrum voor topsporters. Het project omvat naast twee gekoppelde sporthallen van elk 25x 45 m een sprinthal van 11 x 140 m een atletiekhal voor de technische nummers van 20 x 40 m en een vechtsporthal van17 x 34 m. In het project worden speciale ruimtes ingericht voor krachttraining en herstelmomenten. Voor de coaches wordt een gemeenschappelijk werkgebied gemaakt en bij alle sportruimtes komen aparte ruimtes voor coaching en evaluaties met behulp van videoregistratie. Een deel van de kleedruimtes is speciaal geschikt voor teams van minder valide sporters. Om de voeding van de topsporters optimaal te verzorgen is er een restaurant van de toekomst waar de topsporters de samenstelling van hun maaltijden gedetailleerd kunnen kiezen. Het project heeft een omvang van ongeveer 10.000 m². Duurzaamheid is bij de ontwikkeling van het plan een van de kernthema’s geweest, het resultaat daarvan spreekt uit de toegepaste bouwmaterialen en de gebouwinstallatie.Het plan is zodanig ontworpen dat een aantal logische uitbreidingen eenvoudig mogelijk zijn.